5 Ocak 2016 Salı

Şark Köşesi Modelleri

Şark köşesi modelleri eskilerin günümüze ışık tuttuğu önemli bir yeri olan Türkiye’mize has bir dekordur. Moden mobilyaların içerisinde her ne kadar unutulduğu düşünülse bile yeniden doğarcasına şark köşeleri halen bazı ev köşeleri içerisinde, cafelerde, restaurant v.b. birçok yerde tercih edilmektedir. Her ne kadar popülerliğini koruyamasa da bazı yerlerde hala vazgeçilmeyen bir düzen olarak görülmektedir.


Görünüş bakımından dekoratif bulunan şark odaları yerlere serilen kilimler, köşeli minder takımı,duvarda asılı tarihi yansıtan aksesuarları ile şark köşesi modelleri yaşantınızın ayrı bir yerini tutmaktadır. Günümüzde sürekli değişen ve yenilenen mobilyalar ile birlikte modern şark köşesi çeşitleri ortaya çıkmıştır. Şark köşeleri dekorayonu kişisel zevklerin ön planda yer aldığı bir şekilde klasik ya da modern bir şekilde tasarlanmaktadır. Şark köşesi odaların köşe bölümüne sedir ve minder, orta kısıma sini, yerlere kilim döşeyip duvarlarada farklı objeler döşendiği zaman şark köşesi modelleri ortaya çıkarılmaktadır.



 Günümüzde biraz daha geliştirilip değişime uğrayan modern yapılı modelleri ise lüks köşe oturma grubu, rengarenk minderler ile donatılıp ortada şık bir sehpa olarak düşünülmüş, duvarlar ise farklı desen çizgileri ya da duvar kağıtları ile donatılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder